top of page
  • Magnus Jarnekrantz

Ny fräsch layout till Fresh.

Fresh AB har vuxit ur sina nuvarande ålderstigna lokaler i Gemla utanför Växjö. Sim Logistics har under hösten 2020 hjälpt Fresh att utforma en effektiv och ändamålsenlig layout för den byggnad i Växjö de flyttar till vid årsskiftet 20/21.

De dimensionerande underlag som behövdes vid utformningen av layouten togs först fram i en materialflödes- och dataanalys tillsammans med personal från Fresh. Exempel på några av underlagen är behov av antal pallplatser i olika storlekar, antal plockplatser och pallflöde till och från olika funktioner/zoner.


Till byggnaden, som tidigare bl.a. utgjort centrallager för Atea, flyttar Fresh hela sin verksamhet, dvs kontor samt produktion, montering och lagerhållning av råvaror, komponenter och färdiga ventilationsprodukter.

Efter flytten har Fresh en byggnad och layout i vilken de kan bedriva och expandera sin verksamhet effektivt under flera år framöver.


Sim Logistics önskar Fresh lycka till med sin nya byggnad och layout och tackar för förtroendet.


Behöver ni också hjälp med analys och utformning av lagerbyggnad och/eller layout?

Eller kanske flödessimulering, som vi också erbjuder?


Sim Logistics är ett konsultbolag inom internlogistik utan koppling till några mjukvaru- eller hårdvarubolag. Kontakta oss så hjälper vi er med en oberoende utredning och rådgivning.


Tfn: 0761-618384. E-post: info@simlogistics.se

 

Fresh AB är en av Skandinaviens ledande leverantörer av ventilationsprodukter. Sedan 1970-talet levererar de lösningar och system för bättre innemiljö till kunder över hela världen. Fresh AB ingår tillsammans med Pax AB i Volution Group plc som har sitt säte i Storbritannien.


132 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page